072-PC

Een Refurbished computer of laptop mét 2 jaar garantie? In optimale conditie, uitvoerig getest en professioneel gereinigd? Dan moet je bij 072-PC zijn! In de fysieke winkel in Alkmaar én via de webshop biedt 072-PC refurbished PC’s en laptops aan. En wij mogen ze daarbij helpen. 😀

SEO Zoekmachine
Optimalisatie

AFGEKEURDE ADVERTENTIES

Het begon allemaal begin 2022. 072-PC had een brandname campagne geactiveerd in Google Ads. Dit werkt goed om de algemene zichtbaarheid te vergroten. Je bent dan altijd vindbaar wanneer mensen zoeken naar jouw bedrijf. Probleem was dat de advertenties binnen zijn brandname campagne afgekeurd waren, waardoor deze niet getoond werden. Hierdoor werden er alleen concurrenten getoond. Niet handig…

SEO vrienden heeft deze problemen opgelost, waardoor 072-PC weer goed vindbaar is op de bedrijfsnaam. Dit gaf Stefan een goed gevoel, waarna besloten werd om een maandelijks traject op te starten.

Resultaten

Klant review

5/5

“Hebben ons super geholpen met het optimaliseren van onze Google shopping campagnes!”

Stefan – 072-PC

GOOGLE SHOPPING, IDEAAL VOOR WEBSHOPS

Naast een Brandname campagne had 072-PC een Google Smart Shopping campagne geactiveerd. Ideaal voor webshops. Je ziet in Google de prijs, een afbeelding van het product en de verzendkosten. Daardoor weet de bezoeker precies wat hij of zij kan verwachten als er op de advertentie geklikt wordt.

De Smart Shopping campagnes werk(t)en op basis van algoritmes. Hierdoor lag de ROAS vaak hoger dan in standaard Shopping campagnes. ROAS staat voor Return On Ad Spent. Kortom, hoeveel levert elke uitgegeven Euro op?

EN ALS JE DENKT DAT ALLES LOOPT…

…verzint Google weer iets nieuws… Regelmatig komt Google Ads met een update. Nieuwe functionaliteiten, functies die verwijderd worden, nieuw type zoekwoorden, etc. Daarom is het bijna onmogelijk om Google Ads ‘één keer goed neer te zetten’. Je moet als adverteerder meegaan met alle updates, anders heb je kans dat de prestaties verslechteren. Kortom, maandelijks monitoren en optimaliseren.

In de zomer van 2022 verving Google Ads de Smart Shopping campagnes door nieuwe Performance Max campagnes. En dus konden we aan de bak. SEO vrienden heeft een nieuwe Performance Max campagne opgezet en verder geoptimaliseerd.

Als je weet hoe het werkt, kan Performance Max nóg beter voor je werken. Een Performance Max campagne is eigenlijk een combinatie van Shopping, Display en Search advertenties. Door de campagne op de juiste manier te structureren, goede itemgroepen aan te maken en de juiste doelgroepen in te stellen, kun je een hoge ROAS behalen.

Er bestaat niet ‘een goede ROAS’, dat verschilt per adverteerder. 072-PC behaalt inmiddels een ROAS van meer dan 700%, waarmee ze op de goede weg zijn én voorbereid op de toekomst!