Veelgestelde vragen

Ga snel naar jouw onderwerp:

AlgemeenSEOSEAInternationale campagnesWebsites bouwen

Algemeen

Wat onderscheidt SEO vrienden van andere online marketing bureaus?

Wij zijn voortgekomen uit een toonaangevende internationale webshop, marktleider in de Europese telecommarkt (zowel B2B als B2C). Dagelijks verzenden we nog steeds bestellingen door heel Europa en daarbuiten, met ervaring in meer dan 60 landen. Onze kracht ligt in praktijkervaring op het gebied van online marketing en e-commerce.

Zowel SEO vrienden als onze webshop zijn gevestigd op hetzelfde adres in Wormer en profiteren van elkaars kennis. Dit stelt ons in staat om zowel nationale als internationale klanten te bedienen, met native speakers in ons team voor onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Wat ons echt onderscheidt, is onze persoonlijke aanpak. We benaderen elk project alsof het onze eigen website is en nemen de tijd om jouw bedrijf en doelen grondig te begrijpen. Zo kunnen we op maat gemaakte strategieën ontwikkelen die echt resultaten opleveren. Jouw succes staat centraal in alles wat we doen.

Neem vandaag nog contact op met SEO vrienden om te ontdekken hoe we je kunnen helpen.

We streven niet naar uitgebreide contracten, maar online marketing, vooral SEO, vereist een zekere mate van toewijding. SEO is een langetermijnproces waarbij we maandelijks optimalisaties uitvoeren. In de praktijk zien we dat het doorgaans enige tijd kost om merkbare verbeteringen te realiseren.

Het gebruik van een contract helpt ons beide duidelijkheid te verschaffen en geeft ons de ruimte om samen succes te behalen. Dus ja, we werken met contracten omdat wederzijdse betrokkenheid cruciaal is voor effectieve SEO en SEA. Dit stelt ons in staat om iteratief te werken en voortdurend te optimaliseren voor de beste resultaten.

Mocht je hierover nog meer vragen hebben laat het ons dan weten, we denken graag mee!

Bij SEO vrienden werken we niet met een accountmanager, maar heb je direct contact met onze online marketing specialisten. Op die manier heb je altijd contact met degene die alle ins en outs van jouw project kent en daar ook zelf bij betrokken is. Zo houden we de lijntjes kort!

We werken het liefst samen met bedrijven en ondernemers die net zo ambitieus zijn als wijzelf, zoals het regionale MKB en webshops die Nederland en misschien zelfs het buitenland willen veroveren.

Wil je specifieke projecten zien waar we aan werken? Neem dan een kijkje op onze cases pagina. Daar ontdek je meer over de successen die we hebben behaald met enkele van onze geweldige partners!

Wij opereren zowel landelijk als regionaal. Ons kantoor is gevestigd in Wormer, maar bedienen ook klanten van Groningen tot Limburg en van Noord-Holland tot België. Of je nu lokaal, regionaal, landelijk of zelfs internationaal opereert, we hebben de expertise om je te helpen om online te groeien.

Bij SEO vrienden geloven we niet in standaard geautomatiseerde rapporten die enkel vragen oproepen. Elk project is uniek, net als jouw onderneming. Daarom hechten we veel waarde aan persoonlijk contact. We delen niet alleen regelmatig de prestaties van je online marketing campagnes, maar kijken ook hoe je bedrijf zich ontwikkelt.

Ondernemen is dynamisch en we begrijpen dat geen dag hetzelfde is. Daarom passen we onze strategieën voortdurend aan om jouw doelstellingen te behalen. Jouw succes is onze prioriteit en dat vereist een flexibele aanpak en persoonlijk contact. Uiteraard rapporteren we waar nodig alle voortgang maar persoonlijk contact blijft altijd centraal staan.

We streven ernaar meetbare resultaten te behalen en je online aanwezigheid te optimaliseren. Ons bewezen trackrecord en tevreden klanten spreken voor zich. Samen met jou stellen we realistische doelen vast en streven we naar succes.

Bij SEO en SEA begrijpen we dat samenwerking cruciaal is voor positieve resultaten. Je bedrijf evolueert voortdurend, en enige verandering is de enige constante factor. Wij zijn er om flexibel op deze veranderingen in te spelen en een effectieve online marketingstrategie te garanderen.

SEA (online adverteren)

Het benodigde advertentiebudget varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type campagnes, de concurrentie in jouw branche, het zoekvolume in Google en je groeidoelstellingen.

Bij SEO vrienden helpen we je graag bij het bepalen van een budget op maat. Onze ervaring en gedetailleerde analyses stellen ons in staat om een duidelijk beeld te schetsen van de potentie van jouw online advertenties en het benodigde budget in de tijd.

Kortom, we zorgen ervoor dat je het maximale uit je advertentiebudget haalt!

We meten conversies op verschillende manieren, afhankelijk van je doelen en campagnes. Maar we gaan verder dan alleen het meten van de conversies.

We houden ook scherp in de gaten wat er echt toe doet, zoals Return on Ad Spend (ROAS) en uiteindelijk de Profit on Ad Spend (POAS). Dit helpt ons en jou als klant om ervoor te zorgen dat campagnes niet alleen efficiënt presteren, maar ook daadwerkelijk waarde opleveren voor je bedrijf. We zijn hier om je te helpen de beste resultaten te behalen en de ROI te maximaliseren.

Zeker, we bieden niet alleen ondersteuning voor Google Ads, maar ook voor andere platforms zoals Microsoft Advertising (Bing) en Marktplaats. Als partner van Channable hebben we uitgebreide ervaring met diverse advertentieplatforms.

Of je nu wilt adverteren op Bing, Marktplaats of andere platforms, we beschikken over de expertise om je zichtbaarheid te vergroten en doelgerichte campagnes op te zetten.

Een goede ROAS (Return on Ad Spend) varieert sterk, afhankelijk van je bedrijf en doelen. Dit getal geeft aan hoeveel elke euro die je aan advertenties besteedt, moet opleveren. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit voor elk bedrijf anders kan zijn. We kijken naar zowel vaste als variabele kosten per verkoop.

In een ideale situatie werken we met margegroepen en stellen we voor elke groep een specifieke target-ROAS in. Omdat producten verschillende marges hebben, verschilt de benodigde ROAS per product. Samen met jou bepalen we welke ROAS jouw producten moeten bereiken.

In het algemeen streven adverteerders naar een ROAS van 400% of meer. Dit betekent dat voor elke euro die je uitgeeft aan advertenties, je €4 of meer terugverdient. Belangrijke KPI’s voor Google Ads zijn onder andere Click-Through Rate (CTR), Quality Score, Cost Per Click (CPC), Advertentiepositie, Conversiepercentage en Return on Ad Spend (ROAS). Het is van belang om deze KPI’s samen te bekijken om het succes van je Google Ads-campagnes regelmatig te evalueren en te optimaliseren.

Nee, we ondersteunen niet alleen met Google Ads. De effectiviteit van SEA (Search Engine Advertising) hangt af van verschillende factoren. Dit omvat de marges op je producten, de marktvraag, en de mate van concurrentie. Daarnaast is de staat van je webshop en de beschikbare betaalmethoden van belang.

SEA kan succesvol zijn als al deze factoren in harmonie zijn. Het trekt relevante bezoekers naar je website, maar het is cruciaal dat je website ook optimaal is ingericht om conversies te realiseren. In een competitieve markt met hoge kosten per klik (CPC) kan het zelfs aantrekkelijker zijn om te investeren in SEO om je organische vindbaarheid te verbeteren. Bij SEO vrienden adviseren we je graag over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie.

Websites bouwen

De kosten variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het ontwerp, benodigde functionaliteiten en het aantal pagina’s. Of je al een huisstijl, teksten en afbeeldingen hebt, speelt ook een rol. Als je een bestaande website wilt vernieuwen, is dat bij ons ook mogelijk.

Bij SEO vrienden specialiseren we ons voornamelijk in maatwerkwebsites. Dit betekent dat we websites bouwen die volledig aansluiten bij jouw specifieke wensen en behoeften. Wil je meer weten over de mogelijkheden en jouw specifieke eisen bespreken? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om vrijblijvend met je te praten.”

Lees meer ->

Zeker, hier is een korter en meer direct antwoord op de vraag:

De bouwtijd van een website varieert afhankelijk van de complexiteit en omvang. Voor een gemiddelde website streven we ernaar om deze binnen 6 tot 8 weken live te hebben. We leveren de website eerst op en bespreken dan de definitieve publicatiedatum. Je hebt ook de mogelijkheid om aanpassingen te maken voordat de site live gaat.

Lees meer ->

Wist je trouwens dat we ook domeinregistratie, SEO-hosting en maandelijks websiteonderhoud aanbieden?

Wij bouwen websites doorgaans in WordPress. Daarbij gebruiken we onder andere pagebuilders als Elementor, WPBakery of Divi. Wil je gebruik maken van specifieke plug-ins? Dan denken we graag met je mee.

Lees meer ->

Ja, wij bieden websiteonderhoudsdiensten aan voor zowel WordPress-websites als WooCommerce-webshops. Het actueel houden van je website is van groot belang, vooral voor je positie in Google’s zoekresultaten. Bovendien wil je voorkomen dat klanten en leveranciers op een niet-functionerende website belanden.

Wat houdt ons onderhoud precies in? We zorgen ervoor dat het content management systeem (CMS), de thema’s en de plug-ins regelmatig worden bijgewerkt, en we maken regelmatig back-ups van je website. Maandelijks ontvang je een rapport met een overzicht van de uitgevoerde updates en de beschikbare back-ups. Op deze manier houden we je website probleemloos en up-to-date.

Ja, wij zijn bedreven in het bouwen van webshops. Onze expertise omvat platformen zoals WooCommerce, Magento, Lightspeed en Shopify. Ontstaan vanuit een internationale webshop, beschikken we over uitgebreide ervaring die we graag inzetten om jouw nieuwe webshop te creëren.

Laat ons weten wat je wensen en ideeën zijn voor jouw webshop, of het nu om een nieuw project gaat of een bestaande webshop die een upgrade nodig heeft. We staan voor je klaar om je te helpen.

Lees meer ->

Bij het bouwen van een website of webshop is het essentieel om zowel een domeinnaam als een hostingserver te hebben. Bij SEO vrienden bieden we complete ondersteuning, inclusief domeinregistratie, e-mailpakketten en SEO-geoptimaliseerde hosting. Kort gezegd, we hebben alles wat je nodig hebt onder één dak voor je website of webshop.

Heb je al een specifieke domeinnaam in gedachten, of ben je op zoek naar een one-stop-oplossing? Aarzel niet om contact met ons op te nemen; we helpen je graag bij het controleren van de beschikbaarheid!

Lees meer ->

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Bij SEO is er geen noodzaak voor een advertentiebudget, in tegenstelling tot SEA. Vaak wordt gezegd dat SEO ‘gratis’ is, maar dat is niet helemaal waar. Het vergt namelijk veel tijd om je website organisch vindbaar te maken. Als SEO vrienden maandelijks tijd besteedt aan jouw SEO, zijn er kosten aan verbonden.

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel zoekwoorden wil je laten optimaliseren? Wat is de concurrentie in jouw branche? Over het algemeen is het gemakkelijker om goed vindbaar te worden in een niche, maar zelfs dan vereist het investeringen in verbetering van de vindbaarheid.

SEO vrienden hanteert een tarief vanaf 4 uur per maand, wat gelijk staat aan ongeveer 1 uur per week. Wij zijn van mening dat deze tijdsinvestering minimaal vereist is om een website vindbaar te maken. In het geval van een omvangrijke website of webshop zal er meer tijd nodig zijn.

Nee, SEO is niet voor iedereen geschikt. In zeer competitieve markten waar je moet concurreren met grote websites, kan SEA (zoals Google Ads) snellere resultaten opleveren. SEO vergt tijd en inspanning.

Als je snel zichtbaar wilt zijn, vooral voor bijvoorbeeld Black Friday of de feestdagen, is SEA aan te raden. Tenzij je vroeg begint, kun je organische vindbaarheid voor december overwegen.

Benieuwd of SEO geschikt is voor jou? Neem contact met ons op; we denken graag met je mee.

Bij SEO vrienden willen we dat je snel succes boekt want dat is voor ons ook belangrijk. Je zult zien dat verbeteringen niet lang op zich laten wachten en dat is vaak al na enkele maanden zichtbaar. We zijn er om jouw online groei te versnellen en je concurrentie voor te blijven.

Bij SEO vrienden is transparantie onze sleutel. Wij houden je graag op de hoogte van de voortgang. Dus, hoelang duurt het voordat je resultaat ziet? Niet lang. Neem vandaag nog contact op en versnel jouw online succes samen met SEO vrienden!

Bij SEO vrienden meten we resultaten nauwkeurig en transparant. Ons team gebruikt geavanceerde tools en analyses om je websiteprestaties en ROI bij te houden. We bespreken regelmatig de voortgang met jou, zodat je altijd op de hoogte bent van je online succes.

Bij SEO vrienden draait alles om meetbare groei. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem vandaag nog contact met ons op voor resultaten die spreken!

Jazeker! Ontdek ons Autoriteit Booster Programma:

Bij SEO vrienden begrijpen we het belang van sterke backlinks. Onze aanpak omvat ons exclusieve Autoriteit Booster Programma, een doordachte strategie die een mix van verschillende links op verschillende momenten met een variëteit aan relevantie inzet. Dit programma zorgt voor een gestage en duurzame opbouw van de autoriteit van je website.

Met het Autoriteit Booster Programma stijgt je website in vergelijking met je concurrenten in de Google-resultaten.

Klaar om je linkbuilding naar een hoger niveau te tillen met ons Autoriteit Booster Programma? Neem vandaag nog contact op met SEO vrienden en ontdek hoe we je online groei kunnen stimuleren!

Internationale campagnes

Bij SEO vrienden zijn we trots op onze internationale roots en onze sterke connectie met een internationale webwinkel. Dit heeft ons de unieke mogelijkheid geboden om SEO en SEA diensten aan te bieden in een breed scala aan landen, waarbij we gebruik maken van native speakers om je doelgroep effectief te bereiken.

Of je nu je online aanwezigheid wilt vergroten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië of andere landen, we hebben de taalkundige en culturele expertise om jouw doelen te realiseren. Onze native speakers begrijpen niet alleen de taal, maar ook de nuances en gewoontes van de markten waarin ze actief zijn.

Wat belangrijk is om te vermelden is het feit dat we nog steeds samenwerken met de internationale webwinkel waaruit we zijn ontstaan. We delen niet alleen een pand, maar ook kennis en strategieën. Dit betekent dat onze aanpak naadloos aansluit op de behoeften van internationale en lokale klanten.

Kortom, met SEO vrienden haal je niet alleen de kracht van internationale SEO en SEA in huis, maar ook de diepgaande kennis en expertise van native speakers om je online succes te garanderen, waar je doelgroep zich ook bevindt.

Hoewel de basisprincipes van SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) wereldwijd van toepassing zijn, zijn er belangrijke nuances die van invloed kunnen zijn op de manier waarop ze in verschillende landen werken.

SEO heeft overal te maken met het optimaliseren van je website om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Maar de specifieke zoekwoorden, concurrentie en zelfs de voorkeuren van zoekmachines kunnen variëren van land tot land. Daarom is lokale expertise cruciaal.

Bij SEO vrienden maken we gebruik van native speakers en begrijpen we de specifieke markten waarin we actief zijn, waardoor we op maat gemaakte strategieën kunnen ontwikkelen.

Wat betreft SEA, zijn er verschillen in zoekgedrag en concurrentie die van invloed kunnen zijn op je advertentiecampagnes. De kosten per klik kunnen variëren en de keuze van advertentieplatforms kan anders zijn.

Wij passen onze SEA-aanpak aan op basis van de specifieke marktbehoeften, met behulp van onze lokale expertise om de beste resultaten te behalen.

Bij SEO vrienden combineren we onze internationale ervaring met native speakers om ervoor te zorgen dat je online succes niet wordt belemmerd door grenzen.

Bij het opzetten van buitenlandse campagnes zijn er enkele cruciale factoren om te overwegen. Culturele gevoeligheid, taal, marktanalyse, lokale SEO en SEA, evenals juridische en reglementaire zaken, spelen allemaal een rol.

Bij SEO vrienden hebben we internationale ervaring en begrijpen we de complexiteit van deze factoren. Onze internationale achtergrond, met wortels in een internationale webwinkel, stelt ons in staat om effectieve campagnes op maat te maken voor verschillende markten. We helpen je om wereldwijd succesvol te zijn.

Neem contact op met SEO vrienden en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen bij internationale campagnes!

Onze internationale ervaring en expertise stellen ons in staat om je te helpen bij het begrijpen van wat voor jouw webshop belangrijk is.

We geloven in een klantgerichte aanpak, waarbij we jouw behoeften en doelen grondig willen begrijpen. Met onze internationale achtergrond, voortkomend uit een internationale webwinkel, hebben we inzicht in verschillende markten en culturen.

Of het nu om lokale of internationale uitdagingen gaat, we staan klaar om je te ondersteunen bij het bereiken van jouw webshopdoelstellingen.

Neem vandaag nog contact op met SEO vrienden om te ontdekken hoe we je kunnen helpen met onze klantgerichte en internationale expertise!