Aanmelden zoekmachine

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Aanmelden zoekmachine, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Wanneer je een website hebt, wil je dat deze goed scoort in de zoekresultaten van de zoekmachines. Door je website aan te melden bij deze zoekmachines, vergroot je de kans dat je website goed vindbaar wordt.

Je website aanmelden bij Google?

Via het volgende adres kun je je website aanmelden bij Google: www.google.com/webmasters/

Deze aanmelding verloopt via Google Webmaster Tools. Google vraagt je daarom om in te loggen met een Google-account. Bij het creëren van een Google Webmaster Tools account, zul je normaal gesproken het adres van je domeinnaam invullen. Google zal na een tijd zelf de rest van je website doorlopen, in kaart brengen en in haar zoekresultaten gaan tonen.

Je website aanmelden bij Bing?

Via dit adres kun je je site aanmelden bij Bing: www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx

Is het nodig om je website aan te melden bij Google of Bing?

Misschien hebben Google en Bing jouw website al lang gezien en is het niet nodig om je website nog eens aan te melden. Maar hoe kom je daarachter? Zowel bij Google als bij Bing kun je dat ondervinden met hetzelfde trucje:

  • Ga naar google.nl of bing.nl
  • Voer in het zoekveld de volgende zoekopdracht in: site:www.domeinnaam.nl (bv. ‘site:www.seovrienden.nl’)

Beide zoekmachines zullen dan alle pagina’s van je website laten zien die zij al in kaart hebben gebracht.

Is het zinvol om je website aan te melden bij zoekmachines?

Het aanmelden van je website bij Google of Bing heeft meestal niet veel toegevoegde waarde. De beste manier om een nieuwe website snel onder de aandacht te brengen van Google en Bing, is door ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw website linken. Google en Bing zoeken voortdurend het internet af en zullen dan die links tegenkomen en je website op natuurlijke wijze in kaart brengen (ook wel ‘indexeren’ genoemd).