Bartering

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Bartering, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Bartering is een manier van zaken doen waarbij een wederdienst wordt geleverd in plaats van met geld te betalen. Een voorbeeld van bartering voor een online marketing bureau is het krijgen van een promotievideo in de ruil voor zoekmachine optimalisatie van zijn of haar website.

Wat is bartering?

Bartering is een soort ruilhandel waarbij er niet met geld voor een geleverde dienst of product wordt betaald. Het sluiten van barterdeals gebeurt niet heel vaak bij online marketing bureaus.

Influencers proberen vaak wel gebruik te maken van bartering. Een voorbeeld van een ruil is dat ze een product krijgen of een dienst mogen uitproberen, en in ruil daarvoor het tonen aan al zijn of haar volgers. Daarmee proberen ze het bereik te vergroten.

Hoe sluit je een goede deal?

Op het eerste gezicht is het misschien aanlokkelijk om gebruik te maken van bartering, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het maken van een deal. Ruilen werkt alleen als beide partijen er voordeel van hebben. Op het moment dat goederen of diensten die je ruilt met de andere partij niet in waarde overeenkomen, zal de barterdeal niet goed verlopen.

Het is daarom belangrijk om van te voren een afweging te maken over de te bepalen waarde. Bedenk eerst goed met wie je wilt gaan ruilen. Ken je deze persoon goed genoeg om te vertrouwen en gelijkwaardige goederen of diensten mee te ruilen? Daarnaast kun je berekenen hoeveel iets zou kosten. Bied je als online marketing bureau aan om online advertenties op zetten voor een bedrijf? Bedenk dan goed hoe lang je hier mee bezig bent en hoeveel het zou kosten wanneer je ‘klant’ zou betalen.