Bookmark

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Bookmark, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een bookmark is een opgeslagen website in de favorieten van je browser. Door de pagina een bookmark te geven, kan je makkelijk terugkeren naar die webpagina.

Wat is een bookmark?

Een bookmark is een bewaarde webpagina in een browser zoals Chrome of Firefox. Bookmark is Engels voor ‘bladwijzer’. In bepaalde browsers wordt het ook wel aangegeven als ‘favoriet’.  

Bookmarks gebruiken

Een bookmark kan je aanmaken door eerst naar de site te gaan die je later weer wilt gaan bezoeken, dan op de ster (rechts van de adresbalk te klikken). Als je later terugkomt op je browser kan je rechtsboven op meer klikken (aangegeven met drie puntjes) om vervolgens een boekmark op te zoeken en erop te klikken. Ook kan je ervoor kiezen om de bookmark te vertonen onder de adresbalk, zo kan je gemakkelijk de website terug vinden. Mocht je per ongeluk een bookmark verwijderen, kan die niet teruggevonden worden.