Clubhouse

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Clubhouse, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Clubhouse is een social media app. In tegenstelling tot alle andere social media platformen, kun je op Clubhouse uitsluitend audio gebruiken. Ook is het een exclusieve app waar niet iedereen toegang tot heeft. De essentie van Clubhouse gaat over ‘professionals’ die praten en discussiëren met elkaar, andere kunnen meeluisteren en vragen stellen.

Toegang tot clubhouse

De app is begin 2020 gelanceerd en kende in de beginfase weinig populariteit. Het was populair onder een selectief groepje mensen. Hedendaags kent de app wel een hoge populariteit. Clubhouse had in februari 2021 al meer dan 5 miljoen gebruikers. Als je de app wil downloaden heb je een Apple apparaat nodig. De app is namelijk alleen verkrijgbaar in de app store. Om toegang te krijgen tot de app heb je een uitnodiging nodig van iemand die al actief is op Clubhouse.

Hoe werkt clubhouse?

Binnen Clubhouse kan je een zogeheten ‘room’ starten of binnen gaan. Deze rooms worden aangegeven met een titel, hoeveel personen de room bevat en welke personen spreken. Iedereen kan een kamer binnentreden. Om meer kamers zichtbaar te maken moet je echter mensen volgen. Als de persoon dat jij volgt een spreker is (van een kamer), dan zul je die zien verschijnen in je tijdlijn. Een kamer bevat een limiet van 5000 personen. Je kunt als luisteraar ook vragen stellen. Om vragen te stellen klik je simpelweg op het handje, daarmee steek je in feite je hand op. De eigenaar van de kamer kan jou dan toegang geven om te spreken.

Voordelen clubhouse

Omdat de app alleen gebruik maakt van audio heeft het een paar voordelen ten opzichte van andere social media platformen.

  1. Gemakkelijk te gebruiken terwijl je met iets anders bezig bent. De app kan goed gebruikt worden als ‘achtergrondgeluid’ of podcast.
  2. Alle kamers zijn tijdelijk en kunnen/mogen niet opgenomen worden. Dit kan zowel een voordeel als nadeel zijn.

Clubhouse is een professioneel platform. Door de exclusiviteit heeft niet zomaar iedereen toegang tot de app. Alleen professionals die zich netjes gedragen, gebruiken de app.