Interface

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Interface, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een interface – ook wel gebruikersinterface – is de weergave van een programma op een beeldscherm waardoor de gebruiker het programma kan gebruiken. Een interface geeft bepaalde data weer uit een programma. Gebruik je bijvoorbeeld Google Analytics? Dan zijn alle statistieken die je ziet samen de interface.

Wat is een interface?

Een interface kan verschillende dingen zijn. Op gebied van online marketing, kijken we met name naar de gebruikersinterface. Dit is zichtbare software, de manier waarop een programma getoond wordt aan de gebruiker. Een interface kan zichtbaar of onzichtbaar zijn, zowel bij hardware als bij software. Onderstaand wordt het verschil duidelijk gemaakt.

Verschillende interfaces

Onzichtbare hardware interface: geheugen, processor, moederbord

Zichtbare hardware interface: toetsenbord, muis, monitor, webcam

Onzichtbare software interface: representatie van data en codes binnen programma’s

Zichtbare software interface: gebruikersinterface, datgene dat je ziet bij het gebruik van een interface

Het doel van een gebruikersinterface

Een goede gebruikersinterface is makkelijk in gebruik (logisch) en weergeeft alle data en statistieken op een representatieve manier. De gebruiker kan makkelijk door alle data bladeren en de data is makkelijk te analyseren en combineren. Des te gebruiksvriendelijker de interface is, des te vaker gebruikers het programma zullen aanbevelen. En dat leidt tot méér gebruikers, datgene dat de programma’s graag willen.

Update november 2020
Google Analytics heeft bijvoorbeeld een bètaversie online gezet van een nieuwe interface (Google Analytics 4).