Instagram Reels

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Instagram Reels, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Instagram Reels is een functie van Instagram en werkt hetzelfde als TikTok. Met Instagram Reels kun je video’s van 15 seconden editen en voorzien van effecten en muziek. Veel jongeren maken gebruik van deze functie. Instagram Reels kan echter ook interessant zijn voor bedrijven!

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels is een feature van Instagram waarmee je op een leuke en creatieve manier een video van 15 seconden op kunt nemen én kunt editen. Deze functie van Instagram heeft verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld het versnellen of juist langzamer afspelen van een video, het toevoegen van muziek en het toepassen van verschillende filters. Je kunt jouw ‘Reel’ posten in je Instagram Stories, waardoor deze 24 uur lang zichtbaar blijft. Ook kun je Instagram Reels posten in je feed en de mogelijkheid creëren om viral te gaan.

De nieuwe Instagram feature is ontwikkeld om in een snelle handomdraai een leuke video in elkaar te zetten. Het is een ideale manier voor bedrijven en merken om een band met hun volgers op te bouwen en met nieuwe volgers in contact te komen met behulp van het ‘Uitgelicht’ label.