Interne link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Interne link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een interne link is een link die verwijst naar een andere pagina binnen dezelfde website. Interne links worden vaak gebruikt voor websites die veel tekst bevatten. Het op de juiste manier gebruiken van interne links draagt bij aan het beter vindbaar maken van de website (SEO) en aan de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Wat is een interne link?

Interne links zijn klikbare elementen (vaak tekst) die naar een andere pagina op je eigen website verwijzen. Interne links verwijzen de gebruiker naar een pagina welke relevant is aan het thema waar je over schrijft. Je vindt interne links niet alleen in lange teksten zoals een blog. Ook het menu bestaat in de meeste gevallen uit interne links. Alle klikbare elementen welke naar een ander gedeelte op de website leiden, zijn interne links.

Waarom zijn interne links belangrijk?

Door interne links toe te voegen, wordt je website gebruiksvriendelijker voor de bezoekers. De bezoekers navigeren namelijk via interne linkstructuur. Het is daarbij wel belangrijk dat de achterliggende pagina precies aansluit op de link. De gebruiker moet precies vinden waar hij of zij naar op zoek is. Wanneer de achterliggende pagina niet relevant is aan de link, zal de gebruiker eerder je website verlaten.

Ook zijn interne links belangrijk op gebied van SEO. Zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan interne links. Een goede interne linkstructuur zorgt ervoor dat zoekmachines achterliggende pagina’s gemakkelijker kunnen vinden. Daarnaast zorgen goede links ervoor dat zoekmachines weten waar de achterliggende pagina over gaat.

Heb je bijvoorbeeld een pagina op je website welke niet bereikt kan worden via het menu of een andere interne link? Dan zullen ook zoekmachines deze pagina moeilijk bereiken. Zie het zo; des te moeilijker een gebruiker een pagina kan vinden, des te moeilijker het voor een zoekmachine zal zijn.

Door goede links toe te voegen, zullen dieper gelegen pagina’s sneller geïndexeerd worden.