LAN

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over LAN, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

LAN is een verbinding dat computers en andere apparaten binnen, een beperkte omgeving, met elkaar verbindt. Het doel van deze verbinding is dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren. LAN is een afkorting en staat voor ‘Local Area Network’. In het Nederlands betekent dit ‘lokaal gebiedsnetwerk’.

Voordelen van LAN

Met behulp van een LAN-netwerk kunnen gegevens van het ene apparaat, naar het andere apparaat (binnen hetzelfde netwerk) snel getransporteerd worden. Dit is bijzonder bruikbaar op locaties waar veel computers staan en er veel data wordt uitgewisseld. LAN wordt tegenwoordig steeds meer door particulieren gebruikt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een WiFi Router.

LAN kan ook gebruikt worden om een server op hetzelfde netwerk te delen. Een voorbeeld hiervan is het delen van een map/folder. Vanaf de ene computer kan een bestand gezet worden in de map, vanaf de andere computer kan deze dan weer geopend worden. Dit is bijzonder bruikbaar op locaties met veel computers.