Link tekst

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Link tekst, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Link tekst is de tekst waaruit een link bestaat. De tekst is vaak aan te klikken en verwijst door naar een andere pagina of website. Dit noemen we ook wel een anchor tekst. Voor een goede waardering in Google is het plaatsen van interne links erg belangrijk. Inhoudelijke link tekst helpt voor de optimalisatie van de pagina voor zoekmachines.

Hyperlinks

Je kunt links in jouw tekst toevoegen doormiddel van hyperlinks. Selecteer eerst het stukje tekst dat je wilt weergeven als link. Vervolgens klik je op het tabblad invoegen op hyperlink (of rechtermuisklik op de tekst). Tot slot kopieer je de URL van de pagina waar jij het stukje tekst naar wilt verwijzen. Hyperlinks kun je toevoegen in een CMS zoals WordPress. Hyperlinks vormen de basis van het opbouwen van een linkstructuur. Dit proces noemen we linkbuilding.

Linken in je content

Als je blogartikelen of teksten op je website plaats is het goed om hierin links te verwerken die verwijzen naar andere pagina’s van je website. Zorg ervoor dat de links die je plaatst in de tekst relevant zijn en dat je maar één link voor iedere pagina waarnaar je verwijst gebruikt. Google kijkt namelijk alleen naar de eerste link. Ook is het goed voor de pagina’s ranking als de link tekst een exacte overeenkomst bevat naar de gelinkte pagina.

Tips voor het linken

Als je over een bepaald onderwerp schrijft kan je in veel gevallen relevante termen koppelen aan dit onderwerp. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze pagina. Als het goed is zie je meerdere link tekst die verwijzen naar een andere pagina. Het onderwerp van deze pagina is link tekst, maar relevante termen als anchor tekst, linkbuilding of hyperlink worden ook benoemd. Op deze manier kan je verwijzen naar de andere pagina’s. Ook raden wij je aan om zowel te linken naar interne pagina’s (van je eigen website), als naar externe pagina’s te verwijzen.

SEO vriendentip:

Let op: verwijs binnen een pagina niet meerdere keer naar hetzelfde woord.