Magento

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Magento, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Naast WooCommerce en Shopify is Magento één van de bekendste e-commerce platformen van het moment. Magento is een open-source platform, dit zorgt ervoor dat het een e-commerce platform is dat vrijwel alle facetten van e-commerce in handen heeft.

Voordelen van Magento

Magento is makkelijk te installeren en heeft handige features die een basis leggen voor een succesvolle e-commerce webshop.

Voorbeelden van handige features

  • Interne zoekmodule
  • Wenslijst (wishlist die je vaak bij kledingbedrijven ziet)
  • Favorieten
  • Productvergelijkingen
  • Gegroepeerde producten
  • E-mail lijsten

Ook biedt Magento je de mogelijkheid om de productcategorie√ęn te filteren. Denk hierbij aan: kleur, merk, materiaal en maten. Door dit te cre√ęren maak je het de bezoeker gemakkelijker om een product uit te kiezen.

Nadeel: Magento is erg complex en afhankelijk van webdevelopers.

Waarom Magento?

Magento is op het moment de meest gebruikte e-commerce-platform van Europa. Er zijn al meer dan 250.000 ondernemers die Magento gebruiken. Daarbij is Magento een open source e-commerce platform met vele mogelijkheden voor maatwerk. Maatwerk is belangrijk voor de huisstijl en design van jouw bedrijf. Om deze redenen is Magento een goede keuze als je een goede webshop wilt opbouwen. Veel bedrijven gingen je voor, zo gebruiken bekende namen als Nike en Nestlé Nespresso ook Magento voor hun webshop.