Mediabureau

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Mediabureau, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Media is ontzettend gegroeid over de afgelopen jaren. Consumenten krijgen op dit moment ongeveer 4 keer zoveel reclame te zien als een decennium geleden. Een mediabureau is gespecialiseerd in media en reclame. Mediabureaus adviseren adverteerders op het gebied van communicatie, media en reclame-uitingen, met als doel om meer in contact te komen met de doelgroep.

Wat doen mediabureaus?

De meetbaarheid van mediabureaus heeft te maken met het effectief en efficiënt bereiken van de doelgroep. Mediabureaus verdiepen zich in de adverteerder en krijgen inzicht in het merk, de marketingstrategie, communicatiemiddelen, doelgroepen en overige interne zaken. Aan de hand van deze inzichten bepaalt het mediabureau een mediastrategie. Sommige bedrijven en branches hebben een moderne aanpak nodig en andere een juist wat retro aanpak, denk bijvoorbeeld aan adverteren via de radio, krant of televisie.

Mediabureaus adviseren in meer dan alleen media. Zo kunnen mediabureaus ook gezien worden als communicatie-experts. Diverse soorten reclames, als mond-tot-mond of actiereclame, vallen binnen de expertise van mediabureaus. Ook voor het verbeteren van de imago of merknaam kan een mediabureau handig zijn.