Payment provider

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Payment provider, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Nederlanders kopen steeds vaker en meer via het internet. Zo zal ook jij vast wel eens wat gekocht hebben via het internet. Voor een bedrijf is het belangrijk dat de klanten kunnen kiezen waar ze mee willen betalen. Payment providers bieden klanten manieren om online te betalen. Een payment provider is een bedrijf dat betaalmogelijkheden als iDEAL, PayPal, Mastercard en Visa aanbiedt.

Wat is een payment provider?

Een payment provider, in het Nederlands betaalprovider, is een bedrijf dat online winkeliers voorziet van manieren om te betalen. Er zijn in Nederland veel providers actief, dit biedt Nederlanders veel opties om te betalen. Om een beter beeld te schetsen bij wat een payment provider is, worden er hier een paar beschreven:

  • Adyen
    Wellicht de bekendste van het stel, Adyen. Adyen biedt standaard betaalmethoden om op een veilige manier geld over te maken. Adyen biedt je de mogelijkheid om te betalen met iDEAL, PayPal, Afterpay en Trustly.
  • Buckaroo
    iDEAL is één van de meest gebruikte methodes om online te betalen. Buckaroo was de eerste aanbieder van iDEAL.
  • Mollie
    Mollie is een payment provider die veel opties biedt. Zo is het mogelijk om met iDEAL, creditcard (Mastercard), PayPal, Bancontact (Duitse versie van iDEAL), SOFORT Banking en Klarna te betalen.

Meer informatie over een payment provider, wat het is en waar payment providers voor nodig zijn, lees je hier!