Social bookmarking

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Social bookmarking, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Social bookmarking is het opslaan en delen van ‘favoriete’ websites. Hierbij worden websites opgeslagen als bladwijzer onder favorieten, vervolgens kan deze gedeeld worden met een groep mensen. Populaire social bookmarking websites zijn social media platformen Twitter en Pinterest.

Social bookmarking in stappen

  • Stap 1. Allereerst is het belangrijk voor de gebruiker om vast te stellen welke bladwijzers hij of zij wilt vastleggen en op welk platform (dus welke website).
  • Stap 2. Vervolgens kent de gebruiker etiketten ofwel trefwoorden toe aan de gekozen bladwijzers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘favorieten’ of ‘inspiratie’.
  • Stap 3. Tot slot kan de gebruiker deze informatie delen via een website. Deze verzameling aan informatie is over op het internet beschikbaar. Hierbij kan de gebruiker relevante bladwijzers delen met vrienden, familie of collega’s.

Populaire sites

Twitter

Misschien wel de bekendste site is Twitter. Niet veel mensen associëren Twitter als bookmarking website, maar het is wel degelijk een uitstekende app voor social bookmarking. Door dingen te plaatsen, bookmark je eigenlijk je content, je kunt deze namelijk later terug zien op je account. Ook kun je tweets liken of reposten, hierdoor sla je ze eigenlijk op.

Pinterest

Pinterest is een uitstekende manier om content te delen en daarmee te bookmarken. Je kunt op deze app gemakkelijk dingen opslaan en delen. Hierbij kan je ook zoeken naar inspiratie. Het nadelige aan Pinterest is het feit dat alles om afbeeldingen draait, wellicht is dit juist een voordeel.

Drimble

Dribble is een goede plek om inspiratie op te zoeken. Dit platform is gericht op mensen die houden van ontwerpen en op zoek zijn naar inspiratie voor hun eigen ideeën en doelen. Op dit platform kan je als bedrijf uitstekend content delen die makkelijk opgeslagen kan worden.