Splash page

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Splash page, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Voordat je als bezoeker op een website komt, kan het voorkomen dat je een soort tussenscherm ziet. In dit tussenscherm kan zich een animatie voordoen, maar het kan ook zo zijn dat je een taal moet kiezen. Zo’n tussenpagina noemen we een splash page.

Functie splash page

Splash page kan met het oog op meerdere doeleinden gebruikt worden. Er kan informatie weergegeven worden, maar het kan ook ingezet worden als promotiemiddel. Denk bijvoorbeeld aan een inschrijving voor een nieuwsbrief, cookiemelding of een persoonlijke actie. Doordat het geïntegreerd is in de pagina kan het vaak niet snel weg geklikt worden. Vanuit het commerciële opzicht kan dit negatieve gevolgen hebben. Dit leidt bij veel mensen namelijk tot ergernissen.

In tegenstelling tot pop-upvensters maakt de splash page deel uit van het actieve venster. Daarom zal de pop-up blocker deze melding niet onderdrukken. Daarnaast is er meestal een verplichte optie, die niet zomaar kan worden overgeslagen.