Uploaden

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Uploaden, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Uploaden is het versturen/plaatsen van een bestand op een server. Een bestand kan nogal verschillend zijn, denk bijvoorbeeld aan een foto op Google Images, een video op YouTube of een pdf-bestand op een website. Dit zijn allemaal voorbeelden van bestanden die zijn ‘geüpload’.

Uploadsnelheid

Uploaden is dus het plaatsen van een bestand op het internet/computer via een server. De uploadsnelheid is de snelheid waarin de data/bestand wordt geüpload. Veelal wordt dit gemeten in Mbps (megabits per seconden), hoe hoger hoe beter. De uploadsnelheid kan verbeterd worden door snelle wifi te hebben. Een internetkabelaansluiting bevordert de snelheid enorm. De uploadsnelheid kan gemeten worden via internetvergelijk.nl.

Verschil download en upload

Downloaden werkt eigen het tegenovergestelde als uploaden. In plaats van dat je iets op de server plaats, haal je het nu van een server af. Je haalt de gegevens van een andere computer (internet/server) en downloadt deze op je computer, telefoon, tablet of laptop. In bijna alle gevallen is de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid. De reden hierachter is dat mensen simpelweg meer downloaden als uploaden, dus is er meer capaciteit voor downloaden weggelegd.