Inpakomed B.V.

Persoonlijke-Bescherming.nl is onderdeel van Inpakomed B.V. en gecertificeerd fabrikant en leverancier van onder andere desinfectiemiddelen. De webshop biedt een uitgebreid assortiment aan persoonlijke bescherming producten zoals desinfecterende handgel en sprays, medische mondkapjes, vochtige doekjes en desinfectiezuilen voor de retail en openbare ruimten.

Website
design & realisatie

EEN NIEUW JASJE

Voorheen bood Inpakomed B.V. de producten aan via de website ‘cleanco-handgel.nl‘. In 2022 was het tijd voor een nieuwe website.

SEO Vrienden B.V. registreerde een nieuw domeinnaam, persoonlijke-bescherming.nl. Op deze website werd een kopie (klikt makkelijk hé!) van cleanco-handgel.nl geplaatst. Een volledig nieuw logo, huisstijl en design, maar dezelfde inhoud. Dezelfde functionaliteiten, plug-ins en webshop instellingen. Dezelfde PDF facturen, e-mails productinformatie. Maar dan 2.0.

Resultaten

Klant review

5/5

“LOREM IPSUM”

Pieter – Persoonlijke-bescherming.nl

WEBSITE KOPIËREN, EASY PEASY TOCH?

Ja en nee. In principe wel. We maken een back-up/kopie van de bestaande website (cleanco-handgel.nl) en zetten deze op een nieuw domein (persoonlijke-bescherming.nl). Nieuwe design er overheen en klaar, toch?

Klopt. Maar dan moet je alles nog finetunen. Vallen alle teksten nog mooi binnen de kaders? Klopt de mobiele versie volledig? Werken alle interne en externe links nog? Krijgen klanten die iets bestellen de juiste e-mails? Alles hebben we gecontroleerd, van A tot Z. Juiste links toevoegen, namen en logo’s aanpassen, testorders geplaatst, etc.

En het aller-aller-allerbelangrijkste: redirects! Wanneer je een website overzet van domein A naar domein B, wil je wel je bezoekers behouden. Daarnaast wil je niet dat bezoekers op een ‘broken link‘ uitkomen. En dus is het belangrijk om redirects aan te maken en deze te testen, zodat bezoekers van de oude website, ook op de nieuwe website op de juiste pagina uitkomen.

We geven de verhuizing door aan Google, zodat ook de zoekmachine weet dat cleanco-handgel.nl verhuist naar persoonlijke-bescherming.nl. Op die manier behoud je het aantal bezoekers en zal de nieuwe website ook vindbaar zijn in de zoekmachines. De accounts binnen Google Analytics, Google Tag Manager en Google Search Console passen we aan naar de nieuwe website, en ook de data wordt op de juiste manier opgebouwd.

DOMEINREGISTRATIE, E-MAIL EN HOSTING

Je kent ze wel, van die reclames die aangeven dat je al voor € 1 een webshop neerzet. E-mail regelen, producten uploaden en achterover leunen. Was het maar zo’n feest. Er komt veel kijken bij een webshop.

Ten eerste moet je een domeinnaam registreren. Dat is geen probleem. Koppel er een e-mailpakket aan en de basis staat. Vervolgens zorg je dat er ruimte gereserveerd wordt op een server. Zonder server kun je eigenlijk niks online zetten en bezoeken.

Wanneer je ruimte op een server hebt, kan de website gebouwd worden. Bijvoorbeeld in WordPress.

Vervolgens moet je vooral testen. Krijgen klanten van je webshop de juiste e-mails? En klopt het design en de inhoud van deze e-mails? Kloppen de verzendkosten van je webshop? Hoe handel je een retour af? Welke prijzen hanteer je? En hoe zorg je ervoor dat mensen bij jou kopen en niet bij je concurrent?

Kortom, er komt een hoop bij kijken. En het mooie is, SEO vrienden is ontstaan uit een webshop. Wij hebben ervaring met internationale webshops en hebben alle fouten al een keer gemaakt. We helpen je graag om van jouw webshop een succes te maken!