Affiliate marketing

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Affiliate marketing, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Bij affiliate marketing werken adverteerders samen met partners (affiliates) die via hun website leads genereren voor de adverteerder. Hierbij worden de affiliates door de adverteerders betaald op basis van vooraf bepaalde conversies zoals het aantal verkopen of gegenereerde leads.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing wat voordelen heeft voor alle betrokken partijen. Het helpt de verkoop van producten en/of diensten aan klanten te verhogen. Doordat de samenwerking de affiliate én de adverteerder meer omzet oplevert, is het een goede keuze voor iedereen om zijn bedrijfsresultaten te verbeteren.

Hoe werkt het?

Affiliate marketing is een aparte vorm van adverteren. Normaal met adverteren, maakt de adverteerder de advertenties zelf en bepaald hij het advertentiebudget. Bij affiliate marketing heeft de affiliate (in tegendeel tot andere vormen van reclame) meer invloed op de advertentie en het bereik daarvan.

Kosten affiliate programma

Bij de kosten van een affiliate programma wordt een marge berekend over de affiliate-vergoeding. Dit heet ook wel commissie. De hoogte van de commissie is per affiliate programma, per adverteerder en per branche anders.