Affiliate

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Affiliate, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een affiliate is een partner van een adverteerder. Deze partner plaatst bijvoorbeeld banners of links op zijn website die doorverwijzen naar de website van de adverteerder. Voor elke conversie wordt de affiliate betaald.

Wat is een affiliate?

Een bekend voorbeeld van affiliate marketing zijn de Amazon banners. Een website zoals een blog plaats banners met producten die overeenkomen met de blogartikelen. Als de bezoeker klikt op de banner en hij of zij koopt het product via Amazon krijgt de website waar de bezoeker vandaan kwam commissie.

Het is ook mogelijk om een volledige webpagina in te richten voor de promotie van een product of dienst. De website die de link (banner) vertoont, zorgt niet voor de productie en heeft geen eigen voorraad, maar bezorgt wel nieuwe klanten voor de webshop. Na het bereiken van een conversie zal er commissie ontvangen worden. Dit kan bijvoorbeeld een percentage van de omzet zijn, een vast bedrag of zelfs beide.

Hoewel meestal de affiliate website commissie ontvangt zodra de bezoeker een financiële transactie heeft gedaan, is dit niet altijd het geval. Het is ook mogelijk dat een website graag nieuwe bezoekers wilt. De benodigde conversie zal van tevoren vastgelegd worden in een overeenkomst. Anders dan normaal adverteren, wordt alleen bij een succesvolle conversie commissie gegeven.

Vastleggen van conversie

Het volgen van het verkeer van de bezoeker is een belangrijk onderdeel van affiliate marketing. Dit wordt bijgehouden door cookies. Als een klant via verschillende affiliates een verkooppagina heeft bezocht, zal alleen de laatst bezochte affiliate een commissie ontvangen.

Naast bedrijven die direct samenwerken met affiliates, zijn er ook netwerken die verschillende producten en diensten aanbieden om op deze manier te verkopen. Ook hierbij geldt er normaal gesproken een no-cure-no-pay constructie.