Anchor link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Anchor link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Met een anchor link kan je direct naar een ander punt op dezelfde of een andere pagina springen. Anchor links verhogen het gebruikersgemak, omdat je direct op het deel van de pagina komt waar de link naar verwijst. Zo hoef je niet door de hele webpagina te scrollen.

Wat is een anchor link?

Bij een lange webpagina is het gebruiksvriendelijk om te linken naar de belangrijkste onderdelen op de pagina. Hiervoor gebruik je anchor links, oftewel anker links. Wanneer een bezoeker op een anker link klikt, schiet de pagina meteen naar de bijbehorende bestemming.

Hoe stel je een anchor link in?

Een anchor link word aangegeven met een #. Als je een anker link wil toepassen ga je in de broncode op zoek naar de titel waar je de link wil plaatsen. In de titel voeg je de ankerplaats toe. Voorbeeld:

<h2 id=”nieuwenaam”> titel van de h2</h2>

De linktekst komt er dan zo uit te zien:

Href=”#nieuwenaam”