Link

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Link, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een link is verwijzing van een externe bron naar een bepaalde webpagina. Door op de verwijzing te klikken word je doorverwezen naar de webpagina.

Een link kan ingezet worden om hoger in de zoekresultaten te komen. Dit heet linkbuilding.

Gevaar van een link

Iedereen met toegang tot internet is in zijn leven een keer een link tegengekomen. Niet alle linken zijn echter betrouwbaar, sommige links leveren namelijk een virus op. Wees dus voorzichtig met het klikken op een link van een onbekende bron.

Hoe ziet een link eruit?

er een paar voorbeelden van links:

Zoals je ziet begint een link meestal met HTTPS. Dit is echter niet altijd het geval! HTTPS betekent dat de verbinding veilig is. Wanneer er alleen HTTP staat (zonder s), dan is de verbinding onveilig. Bij HTTP (zonder s) kan data onderschept en mogelijk gemanipuleerd worden.

Verder bestaat een link uit WWW, wat staat voor ‘World Wide Web’.

Achter WWW komt een punt. Hierna volgt de domeinnaam van de website.

Gevolgd door de domeinnaam komt altijd .nl, .com, .net, .be, .fr, etc. (het ligt eraan waar de website vandaan komt, Frankrijk is .fr, België is .be, enzovoort).

Wanneer je dieper op de website gaat, voor een specifiek onderwerp, komt er een slash achter met tekst. Zoals bij het voorbeeld: https://www.seovrienden.nl/diensten/