Autoriteit

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Autoriteit, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Autoriteit is een meetmethode waarmee zoekmachines de kwaliteit van een website bepalen. Hierbij wordt er gekeken naar de relevantie van de website, de geloofwaardigheid en het aantal inkomende links. Als de website voldoet aan deze richtlijnen, scoort de website hoog op autoriteit.

Wat is autoriteit?

Autoriteit is wanneer iets of iemand als gezaghebbend wordt beschouwd binnen zijn vakgebied door onder andere zijn kennis en kwaliteiten. Het opbouwen van autoriteit is van belang omdat het resulteert in makkelijker en meer klanten aan weten te trekken.

Hoe kom je hoger in de zoekmachines?

Door autoriteit op te bouwen met je website, zorg je ervoor dat de zoekmachines de website meer waarderen. Als resultaat wordt de website steeds hoger in de zoekresultaten weergeven.

Om hoger op te kunnen komen in Google is het nodig om jouw website te optimaliseren. Denk hierbij aan goede kwaliteit pagina’s en relevante zoekwoorden. Je bouwt autoriteit op door te focussen op relevantie van jouw content en linkbuilding. Ook kun je SEA inzetten (Search Engine Advertising) om direct bovenaan de zoekresultaten te komen die het meest relevant zijn.