Zoekmachine

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Zoekmachine, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een zoekmachine is een programma op het internet, waarop je informatie kunt opzoeken. Door trefwoorden of zoekwoorden in de zoekmachine in te voeren, krijg je websites die informatie of data over het desbetreffende zoekwoord weergeven. Veelgebruikte zoekmachines zijn Google, Yahoo en Bing.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een website kan geoptimaliseerd worden voor de zoekmachine, met als doel om hoger te eindigen in de zoekmachine. Zoekmachine optimalisatie is het proces waarin je een website of webpagina’s optimaliseert voor de zoekmachine. Een pagina wordt geoptimaliseerd aan de hand van een relevant zoekwoord. Er zijn diverse technieken die je kunt toepassen om je website of webpagina te optimaliseren voor de zoekmachine.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Het adverteren via een zoekmachine wordt ook wel SEA genoemd, wat staat voor ‘Search Engine Advertising’. Zoekmachine advertenties zijn zoekresultaten die gemarkeerd worden met de tekst ‘Advertentie’. Hierbij betalen websites om boven aan de zoekmachine te komen voor een bepaalde zoekopdracht. Een van de bekendste zoekmachine advertentie programma’s, is die van Google; Google Ads wordt deze genoemd. Zoekmachine adverteren is een goede manier om hoog in de zoekmachine te komen. Het enige nadeel van SEA, is dat je per bezoeker betaalt, hoeveel je betaald wordt verwerkt in de CPC. In tegenstelling tot zoekmachine optimalisatie, moet je bij zoekmachine adverteren wel betalen per bezoeker.

Bekijk voor meer informatie over SEO (zoekmachine optimalisatie) of SEA (zoekmachine adverteren), onze pagina’s.