Black hat seo

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Black hat seo, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Black hat SEO is een vorm van zoekmachine-optimalisatie waarbij verboden technieken worden gebruikt om de positie in zoekmachines te verbeteren. Wanneer een website zich schuldig maakt aan verboden technieken, dan kan deze een penalty (ook wel ban) verwachten van de zoekmachine. Dit kan een daling in of verbanning uit de zoekresultaten zijn.

Wat is black hat seo?

Black hat SEO is het doelbewust manipuleren van indexen van zoekmachines om zo je website te optimaliseren. Black hat SEO is eigenlijk vals spelen, omdat je Google misleidt met trucs. Door het manipuleren van de zoekmachines, kan de website hoog komen in de zoekresultaten. ‘Vroeger’ kwam je bijvoorbeeld nog weg met het creëren of inkopen van inkomende links vanaf niet-relevante websites. Sinds de Penguin update wordt dit afgestraft door Google. Tegenwoordig zal je waardevolle en relevante links moeten verkrijgen op een natuurlijke manier.

Voorbeelden van black hat seo

Een vorm van black hat SEO is het inkopen van links van een website naar je eigen website. Vaak gebeurd dit in grote hoeveelheden en zijn de links niet-relevant. Als er een onnatuurlijke manier van linkbuilding wordt gebruikt, dan wordt dat gezien als vals spelen.  Krijg je duizenden links vanaf vage en niet-relevante websites? Dan zal Google je beoordelen als niet betrouwbaar.

Black hat seo gevaren

Zoekmachines zijn uiteraard niet blij met programmeurs die het algoritme manipuleren. Er worden regelmatig aanpassingen gedaan in het algoritme van zoekmachines om er voor te zorgen dat websites niet vals kunnen spelen. Ook worden zoekmachines steeds strenger bij het beoordelen van websites. Als je black hat SEO gebruikt, loop je het risico dat jouw website minimaal daalt in de zoekresultaten en in het ergste geval uit de zoekresultaten wordt verwijderd.