Broken linkbuilding

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Broken linkbuilding, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Broken linkbuilding is het zoeken naar broken links op andere websites, dit te laten weten aan de desbetreffende webmaster en dan jouw (vervangende) content aan te bieden. Met deze techniek verkrijg je relevante backlinks voor je eigen website.

Hoe vind je broken links?

De eerste stap van broken linkbuilding is het opsporen van dode links. Het is tegenwoordig eenvoudig om in een korte tijd een heleboel websites te scannen voor links naar content die niet meer bestaat. Dat hoeft niet meer handmatig maar kan via een tool die je daarbij helpt zoals Screaming Frog.

Hoe ga je verder aan de slag met broken linkbuilding?

Het is van belang om uit te zoeken dat de website waar je een dode link met relevante keywords hebt gevonden ook echt bijdraagt aan jouw website. Haal uit je lijst met dode links de meest waardevolle. Je kan hierbij onder andere letten op taal, onderwerp van de website, en autoriteit.

Zorg dan dat de link naar jouw website wordt geplaatst. Dit kan op meerdere manieren zoals de webmaster via e-mail benaderen. Het valt aan te raden om een andere manier erbij te zoeken want cold e-mailen heeft een lagere succes rate. Je kan bijvoorbeeld eerst via social media interactie uitlokken.