Browser

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Browser, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een browser is een programma waarmee je webpagina’s op een server kunt bekijken. De bekendste browsers zijn Google Chrome, Safari, Internet Explorer en Firefox.

Browser betekenis

Een webbrowser, ook wel (internet)browser, is een computerprogramma om webpagina’s te kijken. In de volksmond is het gebruik van een browser synoniem aan surfen op het internet. Het is mogelijk om dit via verschillende apparaten te doen, zoals een computer, mobiele telefoon of tablet.

Een browser heeft meerdere functies zoals het onthouden van welke websites je bezocht hebt (geschiedenis), vanaf welke locatie je surft en wat jouw inloggegevens zijn voor een specifieke website.

Browser geschiedenis

In de browser geschiedenis staat wat jij in het verleden heb opgezocht op het internet. De  browser geschiedenis kan je terugvinden onder de 3 puntjes rechtsboven in je scherm. Wanneer je hier op klikt krijg je een overzicht te zien van wat jij de afgelopen tijd hebt opgezocht op het internet. Het is mogelijk om de geschiedenis te doorzoeken naar specifieke websites, maar ook om de gegevens te wissen.