Internet

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Internet, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Het internet heeft weinig toelichting nodig, maar uiteraard kan dit woorden niet missen in ons online marketing woordenboek. Iedereen gebruikt bijna dagelijks het internet, met name om online informatie op te zoeken. Op het internet kun je onder andere aankopen doen vanuit huis.

Wat is het internet?

Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk van computernetwerken. Om het internet goed te laten werken voor iedereen, zijn er afspraken gemaakt. Deze afspraken gaan over bepaalde protocollen voor gegevensuitwisseling tussen computers. In het dagelijkse leven wordt het internet met name gebruikt om informatie op te zoeken bijvoorbeeld in online zoekmachines zoals Google. Maar op het internet kun je veel meer. Bekende voorbeelden zijn e-mailen, gegevens opslaan in de Cloud en zelfs bellen.

Hoe krijg je toegang tot het internet?

Voor ins in het Westen is het vanzelfsprekend dat we internet hebben. In grote delen van de wereld hebben mensen nog geen of beperkte toegang tot het internet. Met name in Afrika heeft niet iedereen toegang tot het internet. Ook ook in Zuid-Amerikaanse en Oosterse landen zijn nog veel mensen welke geen toegang tot het internet hebben.

De meeste mensen in Nederland hebben wifi waardoor ze toegang hebben tot het internet. Daarnaast zijn er veel mensen welke toegang hebben via een kabel.

Risico’s van het internet

Het internet biedt ons tegenwoordig een hoop voordelen. We kunnen elkaar zeer snel bereiken via Whatsapp, e-mail of telefoon. Aankopen doen we vanuit onze luie stoel en we zijn dezelfde dag nog op de hoogte wanneer er noemenswaardige dingen gebeuren aan de andere kant van de wereld.

Maar het internet brengt ook risico’s met zich mee. We krijgen regelmatig spam in onze e-mail, waardoor we risico lopen om malware te downloaden. Dit is software welke met kwade bedoelingen op je computer geplaatst worden, bijvoorbeeld wanneer je op een foute link klikt.

Daarnaast kunnen persoonlijke gegevens op straat komen. Hoe vaak lezen we niet dat een groot bedrijf gehackt is, waardoor wachtwoorden en persoonlijke gegevens ontvreemd zijn.

Maar eigenlijk kunnen we tegenwoordig niet meer zonder internet. Zou jij een dag doorkomen zonder telefoon en computer?