CSS

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over CSS, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

CSS staat voor Cascading Style Sheets ofwel Waterval Stijlbestanden. Het is code die gebruikt wordt voor de opmaak en vormgeving van HTML webpagina’s.

CSS Betekenis

CSS is niet echt een programmeertaal of opmaaktaal, maar een stijlbladtaal. Het staat de gebruiker toe om stijlen op geselecteerde elementen in HTML te gebruiken. Het is mogelijk om kleuren, lettertypes, marges en meer onderdelen van een webpagina aan te passen door CSS. De scheiding van HTML en het stylesheet zorgt ervoor dat webpagina’s minder code bevatten, makkelijker toegankelijk zijn voor zoekmachines en het eenvoudiger maken om in één keer de vormgeving van een website aan te passen.

Hoe werkt CSS?

CSS zorgt dus voor de opmaak van websites. Om verschillende elementen op te maken, moet je je met het stylen op specifieke elementen kunnen richten. Dit doe je door HTML codes te gebruiken en daarnaar te refereren. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven, en het is ook mogelijk om een “class” aan een element toe te wijzen zodat je hetzelfde element op verschillende manieren kan vormgeven.