Delisting

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Delisting, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Bij delisting worden links naar een website of content verwijderd. Dit kun je bijvoorbeeld doen wanneer een bepaalde pagina waar je naar linkt niet meer bestaat, een bepaalde actie afgelopen is of wanneer een link niet relevant is. Delisting is het tegenovergestelde van een link maken, bij delisting verwijder je juist een link.

Wat is Delisting?

Daar waar het belangrijk is om relevante links te maken op je website van de ene pagina naar een andere pagina, kán het ook belangrijk zijn om links te verwijderen. Bij delisting verwijder je links welke niet meer relevant zijn.

Je kunt een link verwijderen wanneer deze bijvoorbeeld uitkomt op een 404 pagina. Links welke uitkomen op een 404 pagina, kunnen schadelijk zijn voor de vindbaarheid van je website. Des te meer links welke uitkomen op een 404 pagina, des te harder je gestraft zult worden door de zoekmachines. Heb je links welke uitkomen op een 404 pagina? Zorg en dan voor dat je deze doorlinkt naar een goede pagina óf de link verwijdert.

Om er achter te komen of je links op je website hebt welke uitkomen op een 404 pagina, kun je verschillende tools gebruiken. Brokenlinkcheck.com is hier een goed voorbeeld van. Je ziet direct welke links niet werken, zodat je deze direct aan kunt passen.

Ook kan het belangrijk zijn om links te verwijderen wanneer deze de bezoeker op een pagina brengt van een actie welke verlopen is. Maak je gebruik van aanbiedingen en is deze inmiddels verlopen? Verwijder de link(s) naar deze pagina, zodat mensen niet op een pagina uitkomen waar ze niks mee kunnen. Als ze zien dat de sale bijvoorbeeld afgelopen is, zullen ze direct weg gaan.