E-mail spam

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over E-mail spam, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

E-mail spam is vaak ongewenste mail, zoals reclame. Meestal komen deze ongewenste mails in het postvakje ‘ongewenst’. Soms lijkt e-mail spam zó echt, dat mensen de mist in gaan en klikken op een link in de mail, wat tot problemen kan leiden op de computer of laptop.

Wat is e-mail spam?

E-mail spam is een soort verzamelnaam voor ongewenste berichten welke binnen komen via de e-mail. Onder deze term vallen ongewenste e-mails en reclameboodschappen. Spam is moeilijk te definiëren. Spam kan bijvoorbeeld onder andere reclame of nieuwsbrieven van bedrijven zijn waar je niet om hebt gevraagd.

Aan de andere kant kunnen het mails zijn van personen die verkeerde bedoelingen hebben. Je hebt vast wel eens een mail ontvangen van bijvoorbeeld PostNL of Vodafone waarin gevraagd wordt om in te loggen en een bepaald bedrag over te boeken. Dit zullen gerenommeerde bedrijven nooit doen. Trap er dus niet in en klik niet op de link. Doe je dat wel, dan kun je bijvoorbeeld ongewenste malware op je computer krijgen.

E-mail spam voorkomen

Je kunt e-mail spam tegengaan door je e-mailadres niet te delen met websites die jij niet helemaal vertrouwt. Ook kun je een antivirus programma op je computer inschakelen om spam tegen te gaan. Tot slot kun je filters maken in je mailprogramma. Stel bijvoorbeeld een filter in dat alle mails van een bepaald domein direct in de ongewenste mail belanden.