GYM

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over GYM, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Nee, we hebben het hier niet over de sportschool. GYM staat binnen de online marketing voor de grootste drie zoekmachines, Google, Yahoo en Microsoft. Naast deze zoekmachines zijn er uiteraard nog veel meer zoekmachines, maar de drie van GYM zijn het meest toonaangevend.

Wat zijn andere grote zoekmachines behalve GYM?

In Nederland werkt ongeveer 95% van de internetgebruikers met de zoekmachine Google. Daarnaast wordt de zoekmachine van Yahoo redelijk vaak gebruikt. Er zijn echter meer zoekmachines in de wereld. Grote, waar veel mensen in het ‘westen’ nog nooit van gehoord hebben.

Wat te denken van Yandex Search? De grootste zoekmachine van Rusland. ongeveer 65% van de internetgebruikers van Rusland maakt gebruik van deze zoekmachine.

In China is Baidu de meest gebruikte zoekmachine. In december 2017 kende Baidu bijna 40.000 werknemers en boekte Baidu een omzet van ongeveer 13 miljard Dollar. Baidu is dus vergelijkbaar met Google. iQIYI valt onder hetzelfde bedrijf en is vergelijkbaar met wat YouTube voor ons is.

Kortom, GYM zijn grote spelers binnen online marketing, maar niet overal ter wereld. Een online marketing bureau in landen als Rusland of China zullen zich echter op andere zoekmachines richten. Ben je van plan om jouw product of dienst in Rusland of China te verkopen? Ook dat is mogelijk bij SEO vrienden, wij werken met native speakers. 🙂