HTTPS

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over HTTPS, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

HTTPS is de afkorting voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit is een netwerkprotocolstandaard welke een veilige uitwisseling van gegevens als doel heeft. Een website met HTTPS herken je aan het slotje in de adresbalk. Wanneer je dat ziet, weet je dat je gegevens veilig verwerkt worden.

Wanneer gebruik je HTTPS?

Bij alle sites die gegevens versturen moet een HTTPS worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de gegevens beveiligd zijn. Via een beveiligde verbinding wordt het aankopen gewaarborgd. Een beveiligde verbinding herken je doordat de URL begint met https://. Ook zie je bij een beveiligde website dat er links van de URL een hangslotje wordt weergegeven.

Een HTTPS beveiliging is verplicht voor websites welke gegevens verwerken, bijvoorbeeld middels een contactformulier of een webshop. Eigenlijk is het voor alle websites geadviseerd, aangezien het een stukje betrouwbaarheid uitstraalt. Daarnaast heeft het een positief effect op je ranking van een website binnen zoekmachines. Een beveiligde website zal meestal de voorkeur krijgen boven een niet-beveiligde website.

Een HTTPS-certificaat kun je in de meeste gevallen eenvoudig aanvragen bij je hostingpartij.

De voordelen van HTTPS

Ten eerste helpt een HTTPS certificaat bij de vindbaarheid van jouw website (SEO). Websites met een HTTPS certificaat staan over het algemeen hoger in de zoekresultaten van zoekmachines, omdat deze websites als betrouwbaar gezien worden door de zoekmachines.

Ook is uit onderzoek gebleken dat 13% van de winkelwagentjes binnen webshops niet wordt afgerekend, wanneer de websitebeveiliging niet optimaal is. Bezoekers willen graag veiligheid, vooral als ze financiële gegevens moeten invoeren en moeten afrekenen.

Kortom, vraag een HTTPS certificaat aan bij je hostingpartij, zodat zowel bezoekers als zoekmachines je websites vertrouwen.