IAB

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over IAB, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

IAB is een branchevereniging voor digitale marketing en staat voor Interactive Advertising Bureau. Het IAB biedt inzicht, kennis en een netwerk aan ruim 200 aangesloten partijen. Dit zijn onder andere adverteerders, mediabureaus, publishers, technologieleveranciers en creatieve bureaus.

Wat doet IAB Nederland?

Het IAB (Internet Advertising Bureau) is een organisatie die de groei van adverteren op internet optimaliseert. Het lidmaatschap is onder andere beschikbaar voor bedrijven die zich bezighouden met het verkopen, meten, controleren of produceren van advertenties op internet.

IAB Nederland vertegenwoordigt exploitanten, reclamebureaus, adverteerders, mediabureaus, tv-en mediabededrijven en mobiele telefonieaanbieders. Men staat voor ‘een duurzame groei van het digitale-marketingecosysteem‘, welke met name gericht is op samenwerking. Tot slot organiseert het IAB verschillende events en webinars.

Grote bedrijven als Google, Netflix, 9292, ABN AMRO, ANWB en Ahold Delhaize zijn lid, naast vele kleinere bedrijven welke werkzaam zijn binnen de online marketing. Ook lid worden? Dat kan via de website van het IAB.