Inventory

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Inventory, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een inventory staat voor de hoeveelheid ruimte die een website of offline medium beschikbaar heeft voor advertenties. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het aantal bannerposities, het formaat van deze posities en het bereik.

Wat is een inventory?

Een inventory is de hoeveelheid ruimte die de uitgever van een printuitgave of online medium beschikbaar heeft voor advertenties. De grootte van de inventory hangt af van de hoeveelheid bannerposities, weergaven of unieke bezoekers. Bij een advertentienetwerk die bestaat uit meerdere sites kan de gehele inventory worden ingedeeld in kanalen, waarbinnen de juiste doelgroep kan worden samengesteld.

Een inventory gaat dus om de totale ruimte welke beschikbaar is voor adverteerders. Op websites wordt de waarde van de totale inventory vaak gebaseerd op het aantal bezoekers dat een website heeft of het aantal keren dat een advertentie getoond kan worden. Denk bijvoorbeeld aan banner advertenties welke je vaak aan de bovenkant of zijkanten van een website ziet.