Keyword stuffing (keyword spam)

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Keyword stuffing (keyword spam), neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Er wordt over keyword stuffing gesproken wanneer je teksten vol staan met zoekwoorden. Keyword stuffing staat om deze reden ook wel bekend als keyword spamming. Het gaat hierbij vooral over het ‘spammen’ van relevante zoekwoorden. De bedoeling van keyword stuffing is om hoger in de zoekmachine te komen, maar werkt dit ook?

Gevolgen van keyword stuffing

Keyword stuffing beïnvloedt sterk de leesbaarheid van een tekst. Binnen SEO is de leesbaarheid van een webpagina erg belangrijk. Gebruikerservaring is namelijk een belangrijk onderdeel van een website. De gebruikerservaring bepaalt voor een groot deel de bezoeker terugkomt of niet.

Een ander zwaarwegend gevolg van keyword stuffing, is dat je website niet hoger in de zoekmachine komt, het kan zelfs een omgekeerde werking hebben. In sommige gevallen, kan keyword stuffing gezien worden als een Black hat SEO-techniek.

Voorkomen van keyword stuffing

Het is belangrijk om relevante zoekwoorden te verwerken in je tekst, erg belangrijk zelfs. Wanneer je een tekst voor je website schrijft, moet het niet onnatuurlijk worden. Met onnatuurlijk bedoelen we dat je schrijft voor de zoekmachine en niet voor de lezer. Een goede manier om te kijken of je tekst ‘normaal’ te lezen is, is om de tekst hardop voor te lezen. Lees de volgende tekst en vraag je af of de tekst natuurlijk klinkt.

Verstelbare krukken kopen? Wij verkopen dé verstelbare krukken voor jou! Onze verstelbare krukken zijn gemakkelijk verstelbaar. Naast het feit dat onze verstelbare krukken gemakkelijk verstelbaar zijn, zijn onze verstelbare krukken ook erg stevig. Neem nu contact met ons op over verstelbare krukken!”

Zoals je kunt zien, leest de tekst niet lekker. In elke zin staat het zoekwoord ‘verstelbare krukken’. Vermijd dit! Al is dit wel erg overdreven hoor.. 😉