Linkbait

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Linkbait, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Linkbait is een manier om hoger in de zoekmachine te komen. Het is namelijk een vorm van linkbuilding. Met linkbait probeer je content te maken die dusdanig interessant of relevant is, dat mensen naar jouw content verwijzen.

Waar is linkbait goed voor?

Wat je doet met linkbait is dat je eigenlijk mensen uitlokt (bait). Door aantrekkelijk content te creëren zorg je ervoor dat iemand met een link naar jouw website verwijst. Denk bijvoorbeeld aan een website dat een blogartikel schrijft. In dit blogartikel wordt verwezen naar jouw website met bijvoorbeeld handige tips en tricks.

Indien linkbait op de juiste manier gebruikt wordt, kan het ervoor zorgen dat je hoger in de zoekmachine komt. Tijdens het bouwen van een website is het belangrijk om links te krijgen van externe partijen. Door middel van linkbait krijgt je website dus meer externe links en kom je hoger in de zoekmachine.

Een ander bijkomend voordeel is het verhoogde bezoekersaantal. Naast het feit dat je website meerdere keren online vernoemd is, zijn er nu ook meer mensen die jouw website bezoeken. Je bent beter online te vinden en meer mensen zullen jou tegenkomen. De kans dat mensen jouw website bezoeken is daarom ook groter!

Een negatief beeld van linkbait

Alhoewel linkbait als een manier gezien wordt om de zoekmachine te optimaliseren. Zijn er aspecten die linkbait in een negatief daglicht zetten. Zo kan er content gelinkt worden dat helemaal niet relevant of actueel is. Dit geeft de nieuwsgierige lezer een negatieve ervaring.

Ook kunnen links (linkbait in dit geval) gemakkelijk gekocht worden. Dit zorgt voor gesponsord leesmateriaal. Bovendien ben je niet opzoek naar advertenties. Ook dit leidt tot ergernissen en in sommige gevallen tot misleiding.