Linkpartner

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Linkpartner, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Websites die links met elkaar ruilen noem je ook wel linkpartners. Het hebben van één of meerdere linkpartners kan bijdragen aan het hoger scoren in zoekmachines (zoekmachineoptimalisatie). Hoe meer relevante links er zijn naar jouw webwinkel of website, hoe hoger je positie in de zoekresultaten. We noemen het ‘ruilen’ van links ook wel linkbuilding.

De voordelen van een linkpartner

Wanneer je een linkpartner kiest is het van belang dat zijn of haar website gerelateerd is aan jouw product of dienst. Bezoekers hebben veel profijt van de geplaatste link. Google ziet dit en geeft daarom websites met oprechte linkjes vaak een goede plek in de ranking. Vaak wordt dit door Google gezien als iets goed, omdat Google kwaliteit waardeert. Google en andere zoekmachines willen er in feite voor zorgen dat de zoeker, zo goed en zo snel mogelijk bediend wordt. Door een linkpartner ziet de zoekmachine dat het werk of content dat jij geplaatst hebt van kwaliteit is. Een linkpartner is extra effectief als de website betrouwbaar en relevant is. Websites als Wikipedia, nieuwssites of websites met bloggers, worden vaak hoog aangeschreven.

SEO vriendentip:

Tip: Plaats foto’s met een link naar partners en samenwerkingen (bijvoorbeeld klanten of overige bedrijven waarmee je samenwerkt).

Het nadeel van een linkpartner

Tegenwoordig wordt een linkruil afgeraden, mits deze inhoudelijk nergens over gaat. Hiermee bedoelen we dus dat de link geruild wordt om het ruilen en niet om de content. Bang voor een eventuele penalty? Dan is het slimmer om te ruilen met minstens 3 partijen. Hierbij plaatst partij A een link naar website B. vervolgens plaatst website B een link naar C en C weer naar A.  Dit zijn dan linkpartners. Een zuivere link met goede bedoelingen krijgen haast nooit een penalty. Als een link met kwade bedoelingen wordt geruild, noemen we dit black hat SEO.

SEO vriendentip:

Het vormen van een link, die niet direct zichtbaar is, noemen we een backlink.