Meta tags

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Meta tags, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Binnen een zoekmachine kun je informatie opzoeken. Informatie wordt weergegeven aan de hand van meta tags. Meta tags zijn stukken tekst die omschrijven waarover de pagina gaat. We kunnen meta tags onderverdelen in drie onderdelen: de title tagzoekwoorden en  meta description.

Zoekwoord

Om informatie te vinden op het internet gebruiken veel mensen een zoekmachine. In deze zoekmachine voeren zij een zoekwoord in. Voor adverteerders en websitebeheerders is het vaak belangrijk om na te gaan wat het zoekwoord is. Na het uitvoeren van een zoekopdracht, komen er zoekresultaten te staan. Een goed zoekwoordenonderzoek kan ervoor zorgen dat je weet welke zoekwoorden relevant en belangrijk zijn. Het zoekwoord is belangrijk en kan op de achterkant van de pagina (editor pagina) aangepast worden.

Er zijn verschillende soorten zoekwoorden. Over het algemeen wordt aangeraden om te ranken op zoektermen die rond de twee zoekwoorden bevat.

Voorbeeld zoekwoord in zoekmachine

Title

De titel van een pagina geeft in een paar woorden weer waar de pagina over gaat en wat de belangrijkste eigenschappen zijn. De lengte van de titel moet ongeveer 60 tekens zijn. De titel van een pagina valt het meeste op en weegt ook voor zoekmachines veel.

Voorbeeld meta tag title

Description (beschrijving)

De description (beschrijving) van een pagina geeft in een uitgebreidere manier weer waar de pagina over gaat. Ook deze kan relevante zoekwoorden bezitten. Een lengte van 155 tekens is goed.

SEO vriendentip:

Tip: met Ctrl + u kun je erachter komen wat de meta tags zijn van andere pagina’s (bijvoorbeeld die van je concurrent)
Voorbeeld meta tags beschrijving