Description tag

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Description tag, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een description tag (ook wel meta description) is een HTML-code op een pagina waardoor zoekmachines worden voorzien van een concrete beschrijving van de pagina. Door gebruik te maken van een description tag, weten zoekmachines waar een pagina over gaat. Daarnaast zie je de description tag in de zoekresultaten. Het is de toelichtende zin onder de URL.

Wat is een description tag?

De description tag is dus een stukje HTML-code dat een beschrijving geeft over een bepaalde pagina. Door het invoeren van deze tag, weten de zoekmachines waar een pagina over gaat. Hierdoor zal je website beter scoren in de zoekmachines. In onderstand voorbeeld zie je waar je de description tag kunt invoeren op WordPress. Wij gebruiken de plug-in van Yoast. Per pagina bepaal je één woord waar je op gevonden wil worden, hier focus je je op.

In ons artikel over metadata, focussen wij ons op het woord ‘metadata’. We zorgen er dus voor dat ‘metadata’ in de description tag benoemd wordt.

Wat gebeurt er wanneer je geen description tag gebruikt?

Wanneer je zelf geen description tag invoert, dan zullen zoekmachines deze zelf samenstellen uit de tekst op de pagina. Hierdoor zie je dat de omschrijving in de zoekresultaten vaak niet klopt of afgebroken wordt. Door de tag zelf in te voeren, weet je zeker dat de inhoud klopt én niet te lang is. Zorg er dus altijd voor dat je een description tag invoert.

Wat is een description tag?

Wil je tips over het schrijven van een perfecte tag? Lees dan ons blog: 7 tips voor een goede meta description.