MetaCrawler 

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over MetaCrawler , neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

MetaCrawler is een zoekmachine die voor vele wat minder bekend is. Andere zoekmachines als Google, Yahoo! en Bing domineren. MetaCrawler is echter een zoekmachine die meer waarde hecht aan meta tags. De belangrijkste meta tags zijn de beschrijving, zoekwoorden en titels.

Waarom een MetaCrawler? 

MetaCrawler is zoals de naam al suggereert, gericht op metadata. Het is een zoekmachine die zelf geen databank heeft, maar informatie haalt uit andere (meerdere) zoekmachines. Het voordeel hiervan is dat het geen voorkeur heeft voor bepaalde data, alleen de beste data komt naar voren. Ook is MetaCrawler handig voor websites die zich meer willen richten op de metadata. MetaCrawler geeft namelijk voorkeur aan websites die op het gebied van metadata geoptimaliseerd zijn. Dit doen zij sterker dan andere zoekmachines als GoogleBing en Yahoo!

De lay-out van deze zoekmachine oogt vrijwel hetzelfde, alleen het thema verschilt. Er kunnen ook advertenties geplaatst worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om news, foto’s en video’s te bekijken binnen MetaCrawler. De website kun je vinden op: MetaCrawler.