Micro site

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Micro site, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een microsite is een website die als toevoeging voor een hoofdwebsite dient. Deze wordt vaak gericht op een bepaalde doelgroep, branche, dienst of product. Het gaat bij een microsite dus eigenlijk om een sub gedeelte van een website, waar een nieuwe website voor gemaakt is. Vaak wordt een microsite uitgevoerd op een andere domeinnaam als de hoofdwebsite, maar de merknaam blijft wel altijd hetzelfde.

Voorbeeld

Het klinkt misschien nog wat vaag, vandaar dat we nu aan de hand van een (fictief) voorbeeld uitleggen wat een microsite is.

SEO vrienden is een online marketing bureau. Onze diensten kunnen in meerdere sub gedeeltes onderverdeeld worden; SEOSEAsocial media, website maken etc. In theorie zouden we voor iedere dienst een andere domeinnaam kunnen hebben. Dit noemen we een microsite. Zo kunnen we voor de dienst ‘website maken’ een aparte microsite aanmaken. Deze zou dan bijvoorbeeld zo kunnen heten: ‘seowebsitemaken.nl’ en dat ziet er als volgt uit:

Waarom een micro site?

Een microsite kan zowel voordelig als nadelig zijn. Het voordeel van een microsite is dat je makkelijk(er) gevonden wordt op de zoekwoorden waarop je gevonden wil worden. In het geval van het voorbeeld is dit ‘website maken’. De website wordt makkelijker gevonden op de zoekterm website maken, omdat het domeinnaam daar nu mee overeen komt. Het nadeel van een microsite is dat het veel tijd en geld kost. Er moeten nieuwe licenties aangeschaft worden voor deze extra website en er gaat veel tijd in het optimaliseren van je nieuwe website.