Social media

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Social media, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Social media is een verzamelnaam voor alle online platformen die interactie tussen gebruikers mogelijk maakt. Hierbij is het vaak zo dat de ene gebruiker content deelt (tekst, afbeelding of video) en de ander hierop reageert (like, reactie of view). Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter en YouTube zijn bekende social media platformen, tegenwoordig gebruikt bijna iedereen social media.

Verschillende soorten social media

Social media is razend populair en biedt daarom genoeg mogelijkheden om online aanwezig te zijn. Bedrijven zetten social media marketing steeds meer en beter in om online succesvol te zijn. We bespreken hier kort wat de verschillende platformen zijn en waarom deze interessant zijn voor bedrijven.

Instagram

Instagram is een social media platform dat gebruikers uitdaagt om foto’s of korte video’s te plaatsen. Hierbij kunnen gebruikers de foto of video like en zelfs reageren of delen. Instagram is onder de jongere ontzettend populair. Bedrijven kunnen inspelen de jongere doelgroep door Instagram goed in te zetten. Het wekelijks posten van relevante content is hierbij belangrijk. Uiteraard is het ook mogelijk om te adverteren via Instagram.

Facebook

Facebook is misschien wel de grootste van allemaal, waar het niet alleen maar jongere aanspreekt, maar ook veel oudere. Facebook is voor bedrijven interessant omdat het iets zakelijker is dan Instagram of Snapchat en meer oudere gebruikers kent. Facebook en Instagram bezitten dezelfde eigenaar en ook via Facebook is het mogelijk om te adverteren.

YouTube

YouTube is online video platform. Mensen van over de hele wereld plaatsen een video met zijn of haar content. De video’s zijn van lange duur en kunnen ook als widget op een website geplaatst worden. Voor websites is dit een goede manier om content te delen. Voortvloeiend uit YouTube en het plaatsen van content, is YouTube advertising ontstaan.

LinkedIn

LinkedIn is een professioneel social media platform. Wat houdt dit in? Dit houdt in dat LinkedIn vooral zakelijk gebruikt wordt en de content op LinkedIn is vaak netter en gaat vaak over werk, school of andere prestaties. Via LinkedIn kunnen bedrijven goed werknemers werven.