Mirror site

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Mirror site, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een mirror site is een kopie van een andere site. Dit klinkt misschien gek, maar de mirror site is een weerspiegeling van een andere website. Zo’n mirror site kan voor verschillende redenen gebruikt worden, het uiteindelijk doel is om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te scoren.

De verschillende soorten

Domeinnaam

De domeinnaam van je website is erg belangrijk. Het kan de naam van je voornaamste product of dienst weergeven of het kan je bedrijfsnaam bevatten. Maar waarom zou je maar één domeinnaam hebben als je er meerdere kunt hebben?

Domeinnamen zijn relatief goedkoop, hierdoor kan je veel domeinnamen opkopen en laten doorverwijzen naar je hoofdwebsite. Dit is een vorm van mirror site. Waarbij je dus een domeinnaam laat doorverwijzen naar je originele website.

A/B testing

Ook kan je een mirror site gebruiken om te kijken welke website het beste fungeert en welke het meeste bezoekers oplevert. Is dat website A met tekst X en kleur Y? Of is dat website B met tekst Y en kleur Z? Op deze manier kan je er goed achter komen welke opties het beste zijn. Na enige tijd kun je de slecht presenterende mirror site verwijderen, terwijl de populaire site blijft bestaan.

Let op!

Een mirror site kan ook gevaren met zich meebrengen. Duplicate content is vaak een groot probleem voor mirror sites. Als de content (inhoud) van je website exact hetzelfde is als die van de mirror site, kan dat negatieve gevolgen hebben op de ranking in zoekmachines. Tot slot ben je met duplicate content je eigen concurrent en scoor je op beide pagina’s lager. Wij geven als tip mee om duplicate content zoveel mogelijk te vermijden.

Een microsite wordt ook veel gebruikt als een website langzaam is doordat de website veel bezocht wordt bijvoorbeeld. Om de drukte te verdelen, worden mirror sites ingezet.