Penalty

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Penalty, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een penalty is een straf die uitgedeeld kan worden door een zoekmachine voor het overtreden van de regels. Een penalty kan bijvoorbeeld een daling in de zoekresultaten zijn.

Wat is een penalty?

Een penalty van Google kan gekregen worden door een overtreding van de regels. Dit resulteert in het dalen in de zoekresultaten, of geheel verdwijnen uit de resultaten. Zo’n overtreding wordt vaak bewust gemaakt door bijvoorbeeld black hat SEO technieken toe te passen.

Een Google penalty

Als je een penalty krijgt van Google, hoeft het niet meteen te betekenen dat je website verdwijnt uit de zoekresultaten. Het kan ook dat de site een lagere ranking krijgt. En als je website daalt, hoeft het niet meteen te betekenen dat je een penalty gehad hebt. Er vinden ook regelmatig updates plaats waardoor websites kunnen gaan zakken. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de richtlijnen van Google.