Plug-in

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Plug-in, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een plug-in is een soort extensie/pakket dat je op een WordPress website kunt installeren. Door het installeren van zo’n extensie voeg je software toe aan je website. Deze software kan verschillende dingen betekenen voor je website, afhankelijk van welke plug-in je installeert.

Wat is een plug-in?

Als je een website met WordPress maakt, is de kans groot dat je wel eens gebruik maakt van plug-ins. Plug-ins dienen ter ondersteuning van je website en zorgen ervoor dat veel processen gemoedelijker verlopen en makkelijker zijn om uit te voeren.

Plugins kunnen veel voordelen hebben. De ene is bevorderlijk voor de snelheid van je website, waar andere bijvoorbeeld reviews kan toevoegen aan je website.

Plug-ins kan je vinden in de menubalk links van je scherm en ziet er als volgt uit:

Wat zijn goede plug-ins?

Er zijn ontzettend veel plug-ins beschikbaar, veel bezitten eigen attributen die ze handig maken. Toch beschrijven we hier kort welke twee plug-ins een echte must zijn! Of lees hier onze top 9 handigste WordPress plugins!

Yoast SEO

Yoast is een plug-in die jou inzicht geeft in hoe je een website of pagina optimaliseert naar de zoekmachine. Dit is voor websites die organisch gevonden willen worden uitermate handig! Yoast geeft onder andere weer op welke plekken van je pagina verbetering moet aanbrengen, wat deze verbetering is en het geeft zelfs de leesbaarheid van de tekst weer!

Smush

Smush is een plugin die afbeeldingen optimaliseert en comprimeert. Grote bestanden en veel afbeeldingen kunnen een website vertragen. Smush voorkomt dit en helpt met het verbeteren van de snelheid van je website.