Webgids

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Webgids, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een webgids pagina/website die linkjes verzameld van andere websites. Hierdoor ontstaat er op een pagina een soort verzameling aan links. De links worden aangevraagd door (externe) bedrijven, welke op zoek zijn naar een externe verwijzing naar hun website. Deze link wordt geplaatst onder een relevant onderwerp. Een ander woord voor een webgids is ook wel een startpagina.

Wat is het nut van webdesign?

Een webgids heeft eigenlijk twee functies/voordelen. De bezoeker van een startpagina krijgt op een vrij makkelijke manier een overzicht van relevante linkjes. Stel iemand komt op een webgids pagina terecht en is op zoek naar schoenen, dan kan hij of zij linkjes vinden over dit onderwerp.

Het nadeel voor de gebruiker is dat een link door elke website toegevoegd kan worden, hierdoor daalt de waarde voor gebruikers. Webgidsen worden namelijk voornamelijk gebruikt door bedrijven om externe backlinks te plaatsen. Dit brengt ons op het tweede punt, het voordeel voor de bedrijven.

Bedrijven hebben baat bij het krijgen van externe linkjes, op deze manier laten websites aan Google zien dat ze te vertrouwen zijn en dat ze goede en relevante content plaatsen. Deze vorm van linkbuilding wordt gedaan middels backlinks en is tegenwoordig niet heel effectief.