Widget

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over Widget, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Widgets kunnen onderverdeeld worden in twee soorten. Het soort dat je op een smartphone vindt en het soort dat je binnen WordPress vindt. Over het algemeen kan een widget gezien worden als een soort element, wat voornamelijk dient als een manier om een grafische omgeving te creëren voor gebruikers. Je kunt hiermee bijvoorbeeld actuele informatie in één oogopslag zien, bijvoorbeeld het weer, recente blogartikelen of het nieuws.

WordPress widget

WordPress Widgets bevinden zich vaak op specifieke gedeeltes op de website en staan veelal ‘vast’. Onder aan de pagina. Zelfs onder de footer staat een balk. Deze balk is een voorbeeld van het resultaat bij het gebruik van widgets. Je kunt meerdere kanten op met een widget, je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen of tekst toevoegen.

Smartphone widget

Ook op je smartphone kun je widgets toevoegen. Samsung was de eerste die beschikte over deze zogeheten widgets. Op je smartphone kun je verschillende dingen bekijken en toevoegen aan je widgets. Denk hierbij aan het batterijgebruik, het weer of de datum.