301 Redirect / Doorverwijzing

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over 301 Redirect / Doorverwijzing, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een 301-redirect is een directe doorverwijzing van de ene URL naar een andere URL. De 301-redirect linkt bezoekers door naar een andere pagina dan ze opzoeken. De redirect pagina stuurt de bezoeker door naar de gewenste pagina.

301-redirect betekenis

Bij een verhuizing laat je de post doorsturen naar een ander adres, omdat niet iedereen weet van jouw nieuwe locatie. Online werkt dat hetzelfde, wellicht hebben de bezoekers een oude URL opgeslagen in de lijst met favorieten. De 301-redirect is vooral goed voor SEO omdat de autoriteit in de zoekresultaten bewaard blijft.

Bezoekers doorverwijzen

Met 301-redirect behoud je het grootste deel van de autoriteit in de zoekmachines, dit is erg gunstig voor de zoekmachine optimalisatie. Als de oude pagina niet meer wordt gebruikt zul je ook de SEO waarde van deze pagina verliezen, de ranking van de nieuwe pagina moet je dan geheel opnieuw opbouwen. Als de naam van een bedrijf verandert, of wanneer je overstapt naar een ander domein, wil je jouw bezoekers niet op een dood spoor uit laten komen.

Met de 301-redirect zorg je ervoor dat jouw nieuwe pagina gevonden wordt. Wanneer je verschillende variaties van je domeinnaam bezit, kun je alle varianten van je domeinnaam automatisch doorverwijzen naar één centrale bestemming. Je hoeft dan niet verschillende websites online te houden omdat je alles naar één website verwijst.

301-redirect op de juiste manier gebruiken

Bij een verhuizing naar een nieuw domein moeten de redirects voor alle relevante pagina’s ingesteld worden voordat de nieuwe site actief wordt. In een aantal gevallen kan een tijdelijke 302-redirect een betere keuze zijn. Na een tijdje zal de oude URL doorgaans zakken in de ranking, terwijl de nieuwe locatie steeds meer omhoog stijgt.