302 Redirect / Doorverwijzing

Op ons online marketing blog vind je interessante artikelen over online marketing, of ga terug naar ons online marketing woordenboek.

Heb je nog vragen over 302 Redirect / Doorverwijzing, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over online marketing om je website beter vindbaar te maken? Wij adviseren en helpen je graag bij SEO zoekmachine optimalisatie en SEA zoekmachine adverteren.

SEO vrienden Online Marketing Woordenboek - Het Kenniscentrum - Hoofd afbeelding

Een 302-redirect is een tijdelijke doorverwijzing van de ene URL naar de andere URL. Een 302-redirect wordt gebruikt wanneer een pagina tijdelijk wordt omgeleid naar een andere URL. Als de verwijzing permanent is, kies dan voor een 301-redirect. Omdat de tijdelijke doorverwijzing geen autoriteit doorgeeft is er minder behoefte aan dit type tijdelijke doorverwijzing.

302-redirect voor tijdelijk gebruik

Voor de bezoeker van een website is er niet gelijk een verschil te zien tussen een 301-redirect en een 302-redirect. Als je een URL bezoekt, word je automatisch doorverwezen naar een andere URL. Het grote verschil is het permanente karakter van de 301-redirect, terwijl de 302-redirect slechts voor tijdelijk gebruik is.

302-redirect en Google

Wanneer je bezoekers tijdelijk wilt doorverwijzen naar een andere locatie, kan een 302-redirect van pas komen. In de praktijk is er meer behoefte aan permanente redirects. Omdat webmasters regelmatig de verkeerde doorverwijzing toepassen, bepaalt Google zelf  hoe de redirect wordt waargenomen. Het kan zijn dat Google de 302-redirect in zijn geheel niet meetelt, en in de zoekresultaten de oude pagina blijft weergeven. Het officiële standpunt van Google is dat zij de keuze maken welk type redirect er bedoeld wordt, onafhankelijk van de intentie die de webmaster heeft. SEO specialisten weten excact welke redirect voor jouw website het beste functioneert.

301-redirect of 302-redirect

Wanneer je overstapt naar een nieuw domein en de ranking van de oude pagina wilt behouden, gebruik je een 301-redirect. Bij een tijdelijke “verhuizing” kun je de 302-versie toepassen. Een 302 doorverwijzing kan via JavaScript of in een META-tag ingesteld worden. Voor de 301 doorverwijzing moet je wat dieper in de code graven.